Stahl Magyarország Kft.

A Stahl Schaltgeräte GmbH. hivatalos képviselete

Bővebb információért keresse kollégánkat:

Hornyák Gábor

hornyak@rstahl.hu

00 36 30 5613 419

Veress Árpád

veress@rstahl.hu

00 36 30 9660 223

Társadalmi felelősségvállalás:

STAHL

Magyarország Kft.

1106 Budapest,
Maglódi út 17.
C. épület I/107.

Telefon: +36 (1) 433-3360

Fax: +36 (1) 433-3361

Szolgáltatások

STAHL Magyarország Kft. munkatársai teljeskörű ismerettel rendelkeznek a STAHL Schaltgeräte GmbH kínálatát illetőleg.

 

A vonatkozó Direktíva értelmében a gyártó és annak képviselője teljeskörű felelősséggel tartozik a legyártott és leszállított termékekért, megoldásokért.

 

Az ATEX Direktíva teljes megfeleltetést ír elő a robbanásbiztonság-technika területén. A villamos robbanásbiztonság-technika területe több mint 100 éve ismert és alkalmazzuk azt megfelelően. A nem-villamos (technológiai) robbanásbiztonság-technika új kihívások elé állítják a következő szakerterületek bármelyikét: tervező, kivitelező, üzemeltető, karbantartó, stb. Önmagában nem elegendő a gyártó által leszállított berendezést telepíteni és karbantartani - hanem a gyártó által megadott védelmi rendszert megfelelően értelmezni kell az alkalmazásra, adott feladatnak megfelelően.

 

A technológiai rendszerek mind villamos, mind a nem villamos robbanásbiztonság-technika követelményeinek meg kell felelni. A vonatkozó ATEX Direktíva nem változott megjelenése óta. Ugyanakkor az alkalmazását elősegítő irányelvek, szabványok folyamatos átalakuláson mennek keresztül. Mind az irányelvek, mind a szabványok fejlődése leköveti a komplex elvárásokat, s megjeleníti azokat a felhasználók számára. A legújabb előírások ismerete és alkalmazása minimum elvárásokat fogalmaz meg a területen jártas szakemberek számára.

 

A villamos robbanásbiztonság-technika ismert védelmi módjai folyamatosan egészülnek ki, illetve a 'jelölésrend' is újabb kihívások elé állítja a területen mozgó cégek kollegáit. Hogy egy készülék mely paraméterekkel alkalmazható (robbanásvédelmi mód, hőmérsékleti osztály, stb.) az ma már számos körülmény figyelembevételét követő döntés eredménye. Gondolok itt pl. az alkalmazott fedővédelmek sora, stb.

 

Itt fontos megemlíteni, hogy a robbanásbiztonság-technika alaptörvénye kimondja:
1. robbanásveszélyes atmoszféra képződését megakadályozni
2. robbanásveszélyes atmoszféra gyújtását megakadályozni
3. egy lehetséges robbanás hatásait csökkenteni

 

A fenti döntéseket felelősséggel kell meghozni a robbanásbiztonság-technika területén felelős döntéseket hozó kollegának.

 

Azonos felelősséggel kell a szükséges döntéseket meghozni a nem villamos (technológiai) robbanásbiztonság-technika területén. A vonatkozó előírások új védelmi módokat fogalmaztak meg, melyek értelmezése nagyon komoly termékismeretet feltételez felhasználói oldalon, pl. a 'c' védelmi mód - konstrukciós kialakítás. A nem villamos robbanásbiztonság-technika ilyen színtű szabályozása nem új keletű - az ATEX Direktíva már megjelenésekor szabályozta a villamos és nem villamos gyújtóforrásokat.

 

Az ATEX Direktíva megfogalmazza, hogy robbanásveszélyes térben alkalmazott eszközök (villamos és gépészeti egyaránt), illetve végzett munkafolyamatok során gyújtóforrást nem vihetünk be, azt nem aktiválhatjuk. A fentiek értelmében a leszállított robbanásbiztos berendezések robbanásbiztos állapotának a fenntartása ennek a folyamatnak a része, azaz nem engedhető meg, hogy azok gyújtóforrássá váljanak. Az élettartamkövetés kötelező feladat.

 

A robbanásbiztonság-technika komplex ismerete széleskörű, ugyanakkor mély ismereteket feltételez.

 

A STAHL Magyarország Kft. megoldás kínálata, illetve szakember gárdája  teljes mértékben támogatja az ATEX Direktíva szerinti megfelelésben. A kínált eszközök és rendszermegoldások a legújabb robbanásbiztonság-technikai előírásoknak felelnek meg, míg kollegáink széleskörű ismeretekkel rendelkeznek a robbanásbiztonság-technika területén.

Legfrissebb híreink

ExFórum 2017

2017-05-29 14:00

Az ExFórum 2017 konferencia május 16-án került megrendezésre. A konferencia idei témaköre a robbanásbiztonság-technikai megfelelés volt.

Rövid bemutató a STAHL széles termékpalettájáról

2017-01-10 08:46

Ebben a 3 perces animációban szeretnénk megmutatni, hogy egy üzemeben belül minden rb-s feladatra megtalálható a megfelelő STAHL eszköz/megoldás.

Boldog Új Évet Kíván a STAHL Magyarország Kft. csapata

2017-01-05 11:33

Köszönjük a bizalmát, amellyel a 2016-os évben is megtisztelt minket.
Facebook